NAŠA OBAVEZA PREMA VAMA

U tvrtki Kovintrade d. d., vaša je privatnost glavni prioritet. Cijenimo što ste nam povjerili kad nam date svoje podatke, a mi to ne uzimamo olako.

Mi ne ugrožavamo vašu privatnost. Imamo na umu vašu privatnost prilikom oblikovanja naših internetnih stranica i usluga. Uključujemo stručnjake iz različitih područja, uključujući pravo, sigurnost, inženjerstvo, dizajn proizvoda i druga kako bismo bili sigurni da se nijedna odluka ne donese bez poštovanja vaše privatnosti.

Nastojimo biti transparentni u načinu na koji obrađujemo vaše podatke. Budući da koristimo mnoge iste mrežne usluge kao i vi, znamo da nedovoljna informacija i suviše komplicirani jezik predstavljaju uobičajene probleme u politikama privatnosti. Primjenjujemo upravo suprotan pristup: napisali smo našu Politiku privatnosti i povezane dokumente jednostavnim jezikom. Zapravo želimo da pročitate naše politike i da razumijete naše prakse privatnosti!

Trudimo se da vaši podaci budu sigurni. Imamo timove posvećene održavanju vaših podataka sigurnim i osiguranim. Neprekidno ažuriramo naše sigurnosne prakse i ulažemo u naše sigurnosne napore kako bismo poboljšali sigurnost vaših podataka.

POLITIKA PRIVATNOSTI

Dobro došli u Politiku privatnosti tvrtke Kovintrade d. d. Hvala vam što ste odvojili vremena za čitanje.

Cijenimo što ste nam povjerili svoje podatke i namjeravamo očuvati to povjerenje. Ovo započinje s vašim razumijevanjem informacija koje prikupljamo, zašto ih prikupljamo, kako se koriste i o vašim izborima u vezi s vašim podacima. Ova Politika opisuje našu praksu privatnosti jednostavnim jezikom, održavajući pravni i tehnički žargon na minimumu.

Ova Politika privatnosti počinje se primjenjivati 25. svibnja 2018.

1.     TKO SMO MI

Tvrtka koja je odgovorna za vaše podatke prema ovoj Politici privatnosti je:

Kovintrade d. d.

2.     GDJE SE PRIMJENJUJE OVA POLITIKA PRIVATNOSTI

Ova Politika privatnosti primjenjuje se na mrežna mjesta, aplikacije, događaje i druge usluge kojima upravlja Kovinrade d. d. Radi jednostavnosti, u ovoj Politici privatnosti na sve to odnosi se termin naše „usluge“. Kako bismo dodatno pojasnili, ovoj Politici privatnosti dodali smo poveznice za sve primjenjive usluge.

Neke usluge mogu zahtijevati svoju jedinstvenu politiku privatnosti. Ako određena usluga ima svoju politiku privatnosti, tada se primjenjuje ta politika, a ne ova Politika privatnosti.

3.     INFORMACIJE KOJE PRIKUPLJAMO

Znači, ne možemo vam pomoći razviti značajne veze bez nekih informacija o vama, kao što su osnovni podaci o profilu i vrste ljudi koje biste željeli upoznati. Također prikupljamo podatke koji se generiraju tijekom vašeg korištenja naših usluga, na primjer dnevnika pristupa, kao i informacija trećih strana, na primjer kad pristupate našim uslugama putem računa društvenih mreža. Ako želite dodatne informacije, u nastavku ćemo navesti više detalja. 

Informacije koje nam pružate

Vi birate pružanje određenih osobnih informacija prilikom korištenja naših usluga, recimo kad se prijavite na naše e-ovine. To uključuje:

 • Kad se prijavite na e-novine, dajete nam svoje podatke, kao što su ime, e-mail i slično.
 • Kad sudjelujete u anketama ili fokusnim skupinama, dajete nam svoje uvide u naše proizvode i usluge, odgovore na naša pitanja i izjave.
 • Kad odlučite sudjelovati u našim promocijama, događajima ili natječajima, prikupljamo podatke koje koristite za registraciju ili unos.
 • Ako komunicirate s nama, prikupljamo podatke koje nam šaljete.

 

Informacije prikupljene kad koristite naše usluge

Kad koristite naše usluge, prikupljamo informacije o značajkama koje ste koristili, načinu na koji ste ih koristili i uređajima koje koristite za pristup našim uslugama. Više pojedinosti potražite u nastavku:

 • Informacije o korištenju

Prikupljamo informacije o vašoj aktivnosti na našim uslugama, na primjer kako ih koristite (npr. datum i vrijeme kada se prijavite, značajke koje ste koristili, pretraživanja, klikovi i stranice koje su vam prikazane, upućivanje na adresu mrežne stranice).

 • Informacije o uređaju

Prikupljamo informacije s uređaja i o uređaju koji koristite za pristup našim uslugama, uključujući:

 • informacije o hardveru i softveru kao što su IP adresa, ID i vrsta uređaja, postavke i karakteristike specifične za uređaj i aplikacije, rušenje aplikacija, ID-e oglašavanja (kao što je Googleov AAID i Appleov IDFA, oba su nasumično generirani brojevi koje možete resetirati tako da idete u postavke svojeg uređaja), vrsta preglednika, verzija i jezik, operativni sustav, vremenske zone, identifikatori povezani s kolačićima ili drugim tehnologijama koji mogu na jedinstven način identificirati vaš uređaj ili preglednik (e.g., IMEI/UDID i MAC adresa);
 • Druge informacije uz vaš pristanak

Ako nam date dopuštenje, možemo prikupiti vašu preciznu geografsku lokaciju (zemljopisnu širinu i dužinu) različitim sredstvima, ovisno o usluzi i uređaju koji upotrebljavate, uključujući GPS, Bluetooth ili Wi-Fi veze. Prikupljanje vaše geografske lokacije može se dešavati u pozadini, čak i kad ne upotrebljavate usluge, ako dopuštenje koje ste nam dali izričito dozvoljava takvo prikupljanje. Ako odbijete dopuštenje za prikupljanje vaše geografske lokacije, nećemo je prikupljati. 

4.     KOLAČIĆI I SLIČNE TEHNOLOGIJE PRIKUPLJANJA PODATAKA

Koristimo i dopuštamo drugima korištenje kolačića i sličnih tehnologija (npr. mrežnih pratilica, piksela) za prepoznavanje vas i/ili vaših uređaja. Možete pročitati našu Politiku kolačića link za više informacija o tome zašto ih koristimo (kao što je vaša autentifikacija, čitanje vaših preferencija i postavki, analiziranje prometa i trendova na mrežnom mjestu, isporuka i mjerenje učinkovitosti oglašivačkih kampanja, omogućujući vam da koristite društvene značajke) i kako možete bolje kontrolirati njihovu upotrebu, putem postavki preglednika i drugih alata.

Neki mrežni preglednici (uključujuću Safari, Internet Explorer, Firefox i Chrome) imaju značajku „Ne prati“ (Do Not Track „DNT“) koja obavještava mrežno mjesto da korisnik ne želi praćenje svojih aktivnosti na mreži. Ako mrežno mjesto koje odgovara na DNT signal prima DNT signal, preglednik može blokirati to mrežno mjesto za prikupljanje određenih informacija o korisniku preglednika. Ne nude svi preglednici DNT opciju, a DNT signali još uvijek nisu ujednačeni. Iz tog razloga, mnoge tvrtke trenutno ne odgovaraju na DNT signale. 

5.     KAKO KORISTIMO INFORMACIJE

Glavni razlog zbog kojeg koristimo vaše informacije je isporuka i poboljšanje naših usluga. Osim toga, vaše podatke koristimo kako bismo vas zaštitili. Pročitajte za detaljnije objašnjenje raznih razloga zbog kojih koristimo vaše podatke, kao i praktične primjere.

Za pružanje naših usluga vama

 • Pružanje korisničke podrške i odgovor na vaše zahtjeve
 • Slanje e-novosti
 • Komuniciranje s vama o našim uslugama, uključujući upravljanje narudžbama i naplatu

Za pružanje relevantnih ponuda i oglasa

 • Upravljanje nagradnim igrama, natjecanjima, popustima ili drugim ponudama
 • Razvijanje, prikazivanje i praćenje sadržaja i oglašavanja prilagođenog vašim interesima na našim uslugama i drugim mrežnim mjestima
 • Komuniciranje s vama putem e-pošte, telefona, društvenih mreža ili mobilnog uređaja o proizvodima ili uslugama za koje smatramo da vas mogu zanimati

Za poboljšanje naših usluga i razvoj novih

 • Upravljanje fokusnim skupinama i anketama
 • Provođenje istraživanja i analiza ponašanja korisnika radi poboljšanja naših usluga i sadržaja (na primjer, možemo odlučiti promijeniti izgled i dojam ili čak bitno mijenjati određenu značajku na temelju ponašanja korisnika)
 • Razvoj novih značajki i usluga (na primjer, možemo odlučiti izgraditi novu značajku koja se temelji na interesima i dalje od zahtjeva primljenih od korisnika).

Za sprječavanje, otkrivanje i suzbijanje prijevare ili drugih nezakonitih ili neovlaštenih aktivnosti

 • Rješavanje tekućeg ili navodnog nedoličnog ponašanja na platformi i izvan nje
 • Provođenje analize podataka za bolje razumijevanje i oblikovanje protumjera protiv tih aktivnosti
 • Zadržavanje podataka koji se odnose na aktivnosti prevara radi sprječavanja ponovnih pojava

Za osiguranje pravne usklađenosti

 • Pridržavanje zakonskim zahtjevima
 • Pomoć u provođenju zakona
 • Izvršavanje ili ostvarivanje naših prava, na primjer, naših odredbi: Pravna obavjest u vezi naše internetne stranice LINK

Za obradu vaših informacija kako je gore opisano, oslanjamo se na sljedeće pravne temelje:

 • Pružanje naših usluga vama: Većinom, razlog zbog kojeg obrađujemo vaše podatke je izvršavanje ugovora koji imate s nama. Na primjer, dok koristite našu uslugu za dobivanje naše ponude.
 • Legitimni interesi: Možemo koristiti vaše informacije ako imamo legitimne interese za to. Na primjer, analiziramo ponašanje korisnika na našim uslugama kako bismo kontinuirano unaprjeđivali našu ponudu, predlažemo ponude za koje mislimo da bi vas mogle zanimati i obrađujemo informacije radi otkrivanja prijevara, u administrativne i druge pravne svrhe.
 • Pristanak: Možemo povremeno tražiti vaš pristanak za korištenje vaših podataka iz određenih razloga. U svakom trenutku možete povući svoj pristanak ako nas kontaktirate na adresu navedenu na kraju ove Politike privatnosti. 

6.     KAKO DIJELIMO INFORMACIJE

Budući da nam je cilj imati odlične usluge moramo dijeliti podatke korisnika s davateljima usluga i partnerima koji nam pomažu u pružanju usluga i u nekim slučajevima, pravnim tijelima. Pročitajte više o tome kako se vaši podaci dijele s drugima.

 • S našim pružateljima usluga i partnerima

Koristimo treće strane za pomoć u radu i unaprjeđenju naših usluga. Te treće strane nam pomažu u raznim zadacima, uključujući hosting i održavanje podataka, analitiku, brigu o kupcima, marketing, oglašavanje, obradu plaćanja i sigurnosne operacije.

Možemo također dijeliti informacije s partnerima koji distribuiraju i pomažu nam u oglašavanju naših usluga. Na primjer, možemo dijeliti ograničene informacije o vama u sažetom obliku za partnere oglašivače, nečitljivom ljudima.

Pratimo strog postupak provjere prije angažiranja bilo kojeg pružatelja usluga ili rada s bilo kojim partnerom. Svi naši pružatelji usluga i partneri moraju se složiti sa strogim obavezama povjerljivosti.

 • Za korporativne transakcije

Možemo prenositi vaše podatke ako smo uključeni, u cijelosti ili djelomično, u pripajanje, prodaju, stjecanje, divestituru, restrukturiranje, reorganizaciju, raspadanje, stečaj ili drugu promjenu vlasništva ili kontrole.

 • Kad to zahtijeva zakon

Možemo otkriti vaše podatke ako je to razumno potrebno: (i) radi poštovanja pravnog postupka, kao što je sudski nalog, sudski poziv ili nalog za pretres, državna istraga / istraga organa koji provode zakon ili drugih zakonskih zahtjeva; (ii) radi pomoći u sprječavanju ili otkrivanju zločina (u skladu s primjenjivim zakonom u svakom slučaju); ili (iii) radi zaštite sigurnosti bilo koje osobe.

 • Za provedbu zakonskih prava

Možemo također dijeliti informacije: (i) ako bi otkrivanje ublažilo našu odgovornost u stvarnoj tužbi ili prijetnji tužbom; (ii) ako je potrebno, za zaštitu naših zakonskih prava i zakonskih prava naših korisnika, poslovnih partnera ili drugih zainteresiranih strana; (iii) za provođenje naših ugovora s vama; i (iv) za istraživanje, sprječavanje ili poduzimanje drugih radnji u vezi s nezakonitom radnjom, sumnjom na prijevaru ili drugim prijestupima.

 • Uz vaš pristanak ili na vaš zahtjev

Možemo tražiti vaš pristanak za dijeljenje vaših informacija s trećim stranama. U takvim slučajevima, pojasnit ćemo zašto želimo podijeliti informacije.

Možemo koristiti i dijeliti neosobne podatke (što znači informacije koje same po sebi ne identificiraju tko ste, kao što su informacije o uređaju, opća demografija, opći podaci o ponašanju, geografska lokacija u anonimnom obliku) kao i osobne informacije u sažetom obliku, nečitljivom ljudima, pod bilo kojim od gore navedenih okolnosti. Možemo također dijeliti te informacije s trećim stranama (posebno oglašavačima) za razvijanje i isporuku ciljanog oglašavanja na našim uslugama i na mrežnim mjestima ili aplikacijama trećih strana te radi analize i izvještavanja o oglašavanju koje vidite. Možemo kombinirati te informacije s dodatnim neosobnim podacima ili osobnim podacima u sažetom obliku, nečitljivom ljudima, prikupljenim iz drugih izvora. Više informacija o našem korištenju kolačića i sličnim tehnologijama možete naći u našoj Politici kolačića [link].

7.     PREKOGRANIČNI PRIJENOS PODATAKA

Dijeljenje informacija navedeno u odjeljku 6 ponekad uključuje prekogranične prijenose podataka, na primjer u Sjedinjene Američke Države ili druge nadležnosti. Na primjer, gdje usluga dopušta korisnicima da se nalaze u Europskom gospodarskom prostoru (EPG), njihovi osobni podaci prenose se u zemlje izvan EPG-a. Koristimo standardne ugovorne klauzule koje je odobrila Europska komisija ili druge odgovarajuće mjere zaštite kako bi se omogućio prijenos podataka iz EGP-a u druge zemlje. Standardne ugovorne klauzule obaveze su između tvrtki koje prenose osobne podatke, obavezujući ih da štite privatnost i sigurnost vaših podataka. 

8.     VAŠA PRAVA

Želimo da imate kontrolu nad svojim informacijama, pa smo vam pružili sljedeće alate:

 • Pristup / Ažuriranje alata u usluzi. Alati i postavke pomoću kojih možete pristupiti, ispraviti ili izbrisati podatke koje ste nam dostavili i koji su povezani s vašim računom izravno unutar usluge. Ako imate bilo kakvih pitanja o tim alatima i postavkama, obratite se našem timu za brigu o korisnicima za pomoć ovdje [gdpr@kovintrade.si].
 • Dozvole uređaja. Mobilne platforme imaju sustave dozvola za određene vrste podataka i obavijesti uređaja (npr lokacije). Na svojem uređaju možete promijeniti svoje postavke kako biste pristali ili ne pristali na prikupljanje odgovarajućih informacija ili prikaz odgovarajućih obavijesti. Naravno, ako to učinite, neke usluge mogu izgubiti punu funkcionalnost.

Želimo da budete svjesni svojih prava na privatnost. Evo nekoliko ključnih točaka koje treba zapamtiti:

 • Pregled vaših informacija. Primjenjivi zakoni o zaštiti privatnosti mogu vam dati pravo na pregled osobnih podataka koje čuvamo o vama (ovisno o nadležnosti, to se može nazvati pravo pristupa, pravo prenosivosti ili varijacije tih odredbi). Možete zatražiti kopiju osobnih podataka tako što ćete postaviti takav zahtjev ovdje gdpr@kovintrade.si.
 • Ažuriranje vaših informacija. Ako smatrate da su informacije koje čuvamo o vama netočne ili da ih više nemamo prava koristiti i želite zatražiti njihovo ispravljanje, brisanje ili prigovor na njihovu obradu, kontaktirajte nas ovdje gdpr@kovintrade.si.

Radi zaštite vas i svih naših korisnika, možemo tražiti da pružite dokaz o identitetu prije nego odgovorimo na gore navedene zahtjeve.

Imajte na umu da možemo odbiti zahtjeve iz određenih razloga, uključujući i ako je zahtjev nezakonit ili ako krši poslovne tajne ili intelektualno vlasništvo, ili privatnost drugog korisnika. Također, možda nećemo moći prihvatiti određene zahtjeve za prigovor na obradu osobnih podataka, osobito ako nam takvi zahtjevi ne bi dopustili da vam i dalje pružamo našu uslugu.

 • Odgovornost. U nekim zemljama, uključujući i Europsku uniju, imate pravo podnijeti žalbu odgovarajućem tijelu za zaštitu podataka ako imate zabrinutosti oko toga kako mi obrađujemo vaše osobne podatke. Tijelo za zaštitu podataka kojem možete podnijeti žalbu može biti u vašem uobičajenom boravištu, tamo gdje radite ili gdje smo mi osnovani.

9.     KAKO ŠTITIMO VAŠE INFORMACIJE

Nastojimo vas zaštititi od neovlaštenog pristupa ili izmjene, otkrivanja ili uništavanja vaših osobnih podataka. Kao i kod svih tehnoloških tvrtki, iako poduzimamo korake kako bismo osigurali vaše podatke, ne obećavamo i ne biste trebali očekivati da će vaši osobni podaci uvijek ostati sigurni.

Redovno pratimo naše sustave u vezi s mogućim ranjivostima i napadima te redovno pregledavamo naše prikupljanje, pohranu i obradu informacija kako bismo ažurirali naše fizičke, tehničke i organizacijske sigurnosne mjere.

Možemo obustaviti vaše korištenje cjelokupne ili dijela usluga bez obavijesti ako sumnjamo ili otkrijemo bilo kakvo kršenje sigurnosti.

10.  KOLIKO DUGO ZADRŽAVAMO VAŠE INFORMACIJE

Zadržavamo vaše osobne podatke samo onoliko dugo koliko nam je potrebno za legitimne poslovne svrhe (kako je navedeno u odjeljku 5) i kako je dopušteno primjenjivim zakonom:

 1. moramo zadržati podatke u skladu s primjenjivim zakonom (na primjer, neki „podaci o prometu“ čuvaju se godinu dana kako bi bili u skladu sa zakonskim obavezama čuvanja podataka);
 2. moramo zadržati dokaz o pridržavanju primjenjivim zakonima (na primjer, evidencija pristanka na naše Odredbe, Politiku privatnosti i ostale slične suglasnosti čuvaju se pet godina);
 3. postoji otvoren problem, zahtjev ili spor koji zahtijeva da zadržimo relevantne informacije sve dok se on ne riješi; ili
 4. informacije se moraju čuvati zbog naših legitimnih poslovnih interesa, kao što je sprječavanje prijevara i povećanje sigurnosti korisnika.

Imajte na umu da, iako su naši sustavi osmišljeni za provođenje postupaka brisanja podataka prema gore navedenim smjernicama, ne možemo obećati da će svi podaci biti izbrisani unutar određenog vremenskog okvira zbog tehničkih ograničenja.

11.  PRIVATNOST DJECE

Naše su usluge ograničene na korisnike u dobi od 16 godina i starije. Ne dopuštamo korisnicima mlađim od 16 godina pristup našoj platformi i ne prikupljamo svjesno osobne podatke osoba mlađih od 16 godina. Ako sumnjate da je korisnik mlađi od 16 godina, nam prijavite to na gdpr@kovintrade.si

12.  PROMJENE POLITIKE PRIVATNOSTI

Budući da uvijek tražimo nove i inovativne načine kako bismo vam pomogli u izgradnji značajnih veza, ova se politika može vremenom mijenjati. Obavijestit ćemo vas prije nego što bilo kakve materijalne promjene stupe na snagu kako biste imali vremena za pregled promjena.

13.  KAKO NAS KONTAKTIRATI

Ako imate pitanja o ovoj Politici privatnosti, možete nas kontaktirati na:

gdpr@kovintrade.si