Uvod

Društvo Kovintrade d. d. je posvećeno zaštiti vaše privatnosti. Naš pristup privatnosti je pružiti vam jasne informacije o našim praksama podataka. Zbog toga smo pokušali svesti pravni i tehnički žargon na minimum.

Ova Politika kolačića objašnjava što su kolačići, koje su vrste kolačića postavljene na vaš uređaj kada posjetite naše mrežno mjesto i kako ih koristimo.

Ova Politika kolačića ne govori o načinu na koji se općenito bavimo vašim osobnim podacima. Kako biste saznali više o tome kako obrađujemo vaše osobne informacije, pogledajte našu Politiku privatnosti[Link].

Što su kolačići?

Kolačići su male tekstualne datoteke koje se šalju ili pristupaju iz vašeg mrežnog preglednika ili memorije vašeg uređaja. Kolačić obično sadrži naziv domene (internet lokacija) s kojeg je kolačić nastao, „životni vijek“ kolačića (tj. kad istječe) i nasumično generirani jedinstveni broj ili slični identifikator. Kolačić također može sadržavati informacije o vašem uređaju, kao što su postavke korisnika, povijest pregledavanja i aktivnosti koje se provode tijekom korištenja naših usluga.

Postoje li različite vrste kolačića?

Kolačići prve strane i treće strane

Postoje kolačići prve strane i treće strane. Kolačiće prve strane postavljamo mi izravno na vaš uređaj. Na primjer, postavljamo kolačiće prve strane kako bismo prilagodili naše mrežno mjesto postavkama jezika vašeg preglednika i za bolje razumijevanje vašeg korištenja naše stranice. Kolačiće treće strane na vaš uređaj postavljaju naši partneri i pružatelji usluga. Na primjer, kolačiće treće strane upotrebljavamo za mjerenje broja korisnika na našoj mrežnoj stranici ili za omogućavanje dijeljenja sadržaja s drugima na platformama društvenih mreža.

Kolačići sesije i trajni kolačići

Postoje kolačići sesije i trajni kolačići. Kolačići sesije traju samo dok ne zatvorite preglednik. Kolačiće sesije koristimo iz raznih razloga, uključujući i kako bismo saznali više o vašoj upotrebi našeg mrežnog mjesta tijekom jedne sesije preglednika i kako bismo vam olakšali učinkovitije korištenje našeg mrežnog mjesta. Trajni kolačići imaju dulji životni vijek i ne brišu se automatski kad zatvorite preglednik. Ove vrste kolačića prvenstveno se koriste za pomoć pri ponovnoj brzoj prijavi na naše mrežno mjesto i u analitičke svrhe.

Što je s ostalim tehnologijama praćenja, kao što su mrežne pratilice?

Druge tehnologije kao što su mrežne pratilice (poznate i kao piksel oznake ili nešifrirani gifovi), URL-ovi za praćenje ili setovi za razvoj softvera (software development kit, SDK) koriste se u slične svrhe. Mrežne pratilice su male grafičke datoteke koje sadrže jedinstveni identifikator koji nam omogućuje da prepoznamo kada je netko posjetio našu uslugu ili otvorio e-poštu koju smo im poslali. URL-i za praćenje su prilagođene generirane veze koje nam pomažu da saznamo gdje dolazi do prometa na našim mrežnim stranicama. SDK-i su mali dijelovi koda koji su uključeni u aplikacije, a funkcioniraju kao kolačići i mrežne pratilice.

Radi jednostavnosti, takve su tehnologije također označene kao „kolačići “u ovoj Politici kolačića.

Zašto upotrebljavamo kolačiće?

Kao i većina pružatelja usluga i informacija na internetu, upotrebljavamo kolačiće za pružanje, sigurnost i poboljšavanje naših usluga, uključujući pamćenje vaših postavki, prepoznavanje vas kad posjetite naše mrežno mjesto i personalizirate i prilagođavate oglase svojim interesima. Kako bismo ostvarili te ciljeve, također možemo povezati podatke s kolačića s ostalim osobnim podacima koje čuvamo o vama.

Kad posjetite naše mrežno mjesto, na vašem uređaju mogu biti postavljene neke ili sve sljedeće vrste kolačića.

Vrsta kolačića Opis
Neophodni kolačići mrežnog mjesta Ti su kolačići strogo neophodni kako bismo vam pružili usluge dostupne putem našeg mrežnog mjesta i koristili neke od njegovih značajki, kao što je pristup sigurnim područjima.
Analitički kolačići Ti nam kolačići pomažu shvatiti kako se upotrebljava naše mrežno mjesto koliko su učinkovite marketinške kampanje i pomažu nam prilagoditi i poboljšati naša mrežna mjesta za vas.

 

Kako možete kontrolirati kolačiće?

Postoji nekoliko opcija upravljanja kolačićima koje su vam dostupne. Imajte na umu da promjene koje izvršite u postavkama kolačića mogu učiniti pregledavanje našeg mrežnog mjesta manje zadovoljavajućim iskustvom. U nekim slučajevima možda čak nećete moći koristiti cjelokupno ili dio našeg mrežnog mjesta.

Podešavanje kolačića

Možete postaviti i mijenjati svoje postavke kolačića u bilo kojem trenutku pomoću alata za podešavanje upravljanja kolačićima u svom pregledniku (npr. Google Chrome).

Kontrole preglednika i uređaja

Neki mrežni preglednici pružaju postavke koje vam omogućuju kontrolu ili odbijanje kolačića ilas upozoravaju kad se kolačić postavi na računalo. Postupak za upravljanje kolačićima malo se razlikuje za svaki internetski preglednik. Možete provjeriti specifične korake u izborniku pomoći vašeg preglednika.

Možda ćete također moći ponovno postaviti identifikatore uređaja aktiviranjem odgovarajuće postavke na mobilnom uređaju. Postupak za upravljanje identifikatorima uređaja malo je različit za svaki uređaj. Možete provjeriti specifične korake u izborniku pomoći ili postavki vašeg uređaja.

Alati za oglašavanje na temelju interesa

Možete isključiti prikazivanje mrežnog oglašavanja na temelju interesa od tvrtki koje sudjeluju u oglašavanju putem Digital Advertising Alliance, Interactive Digital Advertising Alliance ili Appchoices (samo aplikacije).

Isključivanje ne znači da nećete vidjeti oglašavanje – to znači da nećete vidjeti prilagođeno oglašavanje tvrtki koje sudjeluju u programima isključivanja. Također, ako izbrišete kolačiće na svom uređaju nakon što ste ih isključili, morat ćete ponovno isključiti opciju.

Kolačići za društvene mreže

Kako bi omogućili dijeljenje sadržaja na društvenim mrežama, neke značajke ovog mrežnog mjesta koriste dodatke društvenih mreža (npr. za deljenje na Facebooku). Ovisno o postavkama vašeg računa društvenih mreža, mi automatski primamo informacije s platforme društvenih mreža kad koristite odgovarajući gumb na našem mrežnom mjestu.

Kako biste saznali više o kolačićima društvenih mreža, preporučujemo da pogledate politiku kolačića i politiku privatnosti platforme društvenih mreža.

Adobe Flash Player™ flash kolačići

Adobe Flash Player™ je aplikacija za pregledavanje i interakciju s dinamičkim sadržajem korištenjem Flash platforme. Flash (i slične aplikacije) koriste tehnologiju sličnu kolačićima za pamćenje parametara, postavki i upotrebi ovog sadržaja. Međutim, Adobe Flash Player upravlja ovim informacijama i vašim izborima putem sučelja odvojenog od onog koji vam dostavlja vaš preglednik.

Ako vaš terminal prikazuje sadržaj koji je razvijen pomoću Flash platforme, predlažemo da izravno pristupite alatu za upravljanje Flash kolačićima https://www.adobe.com.

Google™ kolačići

Stvari koje Google želi da znate o Googleovoj tehnologiji prikupljanja podataka

 

Kolačići Google™ Maps API

Neke značajke naše web stranice i neke usluge tvrtke Kovintrade se možda oslanjaju na korištenje kolačića Google™ Maps API. Takvi kolačići čuvat će se na vašem uređaju.

Prilikom pregledavanja ovog mrežnog mjesta i korištenjem usluga koje se oslanjaju na kolačiće Google™ Maps API, pristajete na pohranu, prikupljanje takvih kolačića na svom uređaju i na pristup, korištenje i dijeljenje podataka prikupljenih od strane Googlea.

Google™ upravlja informacijama i vašim izborima koji se odnose na kolačiće Google™ Maps API putem sučelja odvojenog od onog koji vam dostavlja vaš preglednik. Za više informacija, posjetite https://www.google.com/policies/technologies/cookies/.

Google Analytics

Koristimo Google Analytics, Google uslugu koja upotrebljava kolačiće i druge tehnologije prikupljanja podataka za prikupljanje informacije o vašem korištenju mrežnog mjesta i usluga kako bi prijavili trendove mrežnog mjesta.

Možete isključiti Google Analytics posjetom na www.google.com/settings/ads ili preuzimanjem dodatka pregledniku za isključivanje usluge Google Analytics na https://tools.google.com/dlpage/gaoptout.

Kako nas kontaktirati?

Ako imate pitanja o ovoj Politici kolačića, možete nas kontaktirati na sljedeće načine:

Preko e-maila: gdpr@kovintrade.si

Promijeni postavke