Povijest društva

Društvo Kovintrade d.d. Celje osnovano je 1990. godine. U tom smo razdoblju razvili prepoznatljivo, specijalizirano i poslovno uspješno međunarodno trgovačko društvo u slovenskom vlasništvu. Prisutni smo na tržištu više od 25 godina ali smo još uvijek mladi, ambiciozni, uspješni i s velikim ciljevima za budućnost. Naše je poslovanje široko internacionalizirano a najvažnija strateška područja su crna i obojena metalurgija, proizvodi metalurgije, tehnika grijanja, klimatizacija i regulacija toplinskih procesa.

Društvo Kovintrade d.d. Celje dio je Grupe Kovintrade Group koju čini mreža sestrinskih društava i predstavništava u 11 različitih država te poslujemo s 5.500 kupaca i 1.500 dobavljača u više od 50 država u svijetu.

Članstvo Slovenije u Europskoj uniji nudi mnoštvo mogućnosti, koje mi u potpunosti iskorištavamo. Na zajedničkom europskom putu krećemo se s optimizmom i ne zatvaramo oči pred konkurencijom. Upravo zato planiramo daljnje jačanje i širenje naše razvijene trgovačke mreže u inozemstvu i koristimo ulaganja kako bismo razvili kvalitetne skladišne funkcije i logistiku, osobito na području crne metalurgije. Naša dosad najveća investicija bio je suvremeni skladišni centar u Štorama kod Celja površine 10.000 m2. Na istoj lokaciji radimo na tehnološkom projektu izgradnje dodatnih 15.000 m2 kapaciteta za skladištenje i rezanje. Također smo otvorili centar za krojenje lima u Jesenicama. Isto tako razvijamo Steel centre  u inozemstvu. Najveći od njih nalazi se u Frydlantu u Češkoj, veličine 7.500 m2, namijenjen češkom, poljskom i slovačkom tržištu. U Hrvatskoj, Srbiji, Bugarskoj, Rumunjskoj i Mađarskoj, steel centri i rezni kapaciteti namijenjeni su prodaji specijalnih alatnih čelika. U budućnosti želimo proširiti svoju ponudu i na građevinske materijale.

Želimo naglasiti da je kroz sve ove godine društvo Kovintrade d.d. Celje tijesno povezano s Celjem i Slovenijom u cjelini na području gospodarstva, kulture i sporta.

Dobro znamo da su povezivanje, umrežavanje, uspostavljanje međunarodnih partnerskih veza te razvijanje poznavanja tržišta područja djelatnosti bez kojih u 21. stoljeću naprosto nije moguće ostvariti konkurentnost. Zato smo ponosni što smo se usprkos oštroj konkurenciji razvili u priznato, pouzdano i poslovno uspješno međunarodno trgovačko društvo. S našim stručnim poznavanjem tržišta i razvijanjem kvalitetnih poslovnih odnosa svojim poslovnim partnerima omogućavamo visoku dodanu vrijednost.

Sigurni smo da posjedujemo dovoljno motiviranosti, znanja i energije da ostvarimo naše ciljeve. Svoje iskustvo crpimo iz bogate tradicije našeg okruženja, motiviraju nas sadašnji uspjesi i nadahnjuje naša ambiciozna vizija budućnosti. Naši se planovi temelje na stručnim, sposobnim, poštenim i savjesnim suradnicima kod kuće i u inozemstvu, na timskom radu i kvalitetnim odnosima sa svim poslovnim partnerima. U društvu Kovintrade d.d. Celje nastavit ćemo i dalje ostvarivati i jačati svoj uspjeh pod našim sloganom »Partner znanja i povjerenja«.

Marko Staroveški, predsjednik uprave