Strategija i vizija društva

Trgovina s proizvodnjom i održivi razvoj dvije su ključne vodilje vizije društva Kovintrade d.d., dok su stabilnost, rast, razvoj i povećanje kapitala ciljevi koje nastojimo ostvarivati kroz cijelo vrijeme našeg poslovanja. Na taj način pokušavamo učvrstiti položaj našeg društva kao jednog od vodećih europskih društava na području metalurgije.

Naše se društvo odlikuje svojom stručnošću, etikom, poštenjem, odgovornošću i vjerodostojnošću.

Glavna misija društava Grupe Kovintrade je biti i ostati nezavisan, globalno usmjereni trgovac proizvodima i uslugama crne i obojene metalurgije, ferolegurama i ostalim metalurškim sirovinama, tehnike grijanja, klimatizacije i regulacije za energetski učinkovite zgrade.

Vizija Grupe Kovintrade: biti istovremeno slovenska i međunarodna trgovačka grupa, koja je kroz poslovanje i kapital povezana s određenim proizvodnim sustavima:

 • Slovenska:
  Imamo razvijeni unutarnji vlasnički ustroj koji želimo i u buduće održati.
 • Međunarodna:
  Fizički smo prisutni u 11 država a poslovno u više od 50, što je četvrtina svijeta, a naš je cilj dodatno širenje i jačanje.
 • Trgovačka:
  Želimo ostvariti daljnju specijalizaciju i širenje na području izabranih proizvoda i skupina usluga u smislu nabave, logistike i prodaje, kao i širenje opsega dobavljača i kupaca.
 • Povezana s proizvodnjom:
  Naš je cilj ostvariti što bolju i tješnju dugoročnu povezanost s odabranim proizvodnim područjima kako bismo ostvarili sinergiju i kumulativne učinke na području nabave i prodaje.